Waarom kopen in Spanje

Waarom kopen in Spanje ?

Het beste spaarboekje in België leidt nog altijd tot koopkrachtverlies. Wie spaart, verliest geld, dus, wordt armer. Dat komt doordat de rente van het spaarboekje onder de grens ligt van de jaarlijkse inflatie. Dus uw geld wordt elk jaar iets minder waard.
De beste spaarboekjes geven momenteel een rendement van +/- 0,65%. Wie op 1 januari 2017 € 10.000,- had staan op zijn spaarboekje, zou dus eind 2017 € 65 interesten ontvangen.
Vermits de inflatie in België 2,2% bedroeg, kostte de gekochte goederen ter waarde van € 10.000,- twaalf maanden later € 10.220,-

Het verlies bedraagt dus € 155.

We moeten er ook van uitgaan dat in de volgende jaren geen beterschap mogen verwachten.
De oplossing is beleggen in vastgoed, want ook in tijden van economische en financiële crisis is opbrengsteigendom lonend. Zelf als u niet verhuurt, zal uw kapitaalswaarde stijgen op lange termijn, en indien u het wel verhuurt brengt het nog een mooie cent op. U mag toch rekenen op een minimum rendement van 7%. U wint dus op twee vlakken, financiële zekerheid en gemoedsrust.

Aantrekkelijke prijzen

U vindt al nieuwe appartementen met 2 slaapkamers vanaf € 98.000 en huizen vanaf € 115.000. De prijs en kwaliteit van het nieuw gebouwd Spaans vastgoed is uitstekend. Bovendien zijn er nog zeer goede zaken te doen met de aankoop van bestaande woningen.

Bovendien is het zinvol om nu te kopen omdat de prijzen in de komende jaren alleen nog maar zullen stijgen.

Klimaat

Dit hoeft eigenlijk nauwelijks vermeld te worden, het is algemeen geweten dat het klimaat uitzonderlijk aantrekkelijk is met meer dan 300 dagen zon per jaar. De Costa Blanca geniet van een micro-klimaat die een dragelijke warmte garandeert uniek in Europa.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is ook uitstekend met twee internationale luchthavens, met tal van aanvlieg mogelijkheden via low-cost vluchten, op amper 2 uur vliegen vanuit België.

Levenskwaliteit

De Costa Blanca beschikt over moderne ziekenhuizen, alle soort winkels en restaurants tegen zeer voordelige prijzen. Het levensonderhoud is 30% goedkoper dan in België. Voor ontspanning zijn er ruime voorzieningen, zeker voor golfliefhebbers en watersporters. U kunt zelfs gaan skiën in de Sierra Nevada, op slechts 3 uur rijden. Voor kinderen is het natuurlijk een paradijs gezien de talloze waterparken en diverse kindvriendelijke voorzieningen.

Samengevat waarom Spaans vastgoed :

° De nabijheid en de zekerheid van goed weer
° Interessant voor personen die vaak zelf ter plaatse willen gaan
° Een interessante belegging tegen een voordelige prijs
° Goede verhuurmogelijkheden tegen een hoog rendement
° Cultuur en gastronomie
° Levensduurte / levensonderhoud
° Kindvriendelijk